fbpx

Glidgjutning

Genom glidgjutning får du en skorsten som har ökad säkerhet. Kontakta för ett kostnadsfritt hembesök, så avgör vi ifall dina skorstenskanaler kan glidgjutas.

Elsie Thomsen

Tack för väl utfört jobb å trevligt bemötande! Rekommenderas i allra högsta grad. Vi återkommer garanterat!

Johan Andersson

Renoverade en skorstenskanal och installerade en kamin, väldigt proffsigt gjort, skulle inte tveka på att anlita dem igen. Har gjort liknande jobb hos mina föräldrar även där mycket nöjda.

När såg du över din skorsten senast?

När du behöver utföra renovering av din skorsten ska du vända dig till oss på Skorstensfolket Östersund AB. Genom glidgjutning får du en skorsten som har ökad säkerhet. Är skorstenen i dåligt skick kan den inte göra sig av med rökgaserna på rätt sätt, och dessa kan sprida sig ner i hemmet. Utöver att vara en stor hälsorisk utgör detta även en hög brandrisk. Att se till att tillsyn och renovering sker med jämna mellanrum är därför en viktig del i att äga en eldstad.

Vid soteld kan brand sprida dig genom otätheter i skorstenen och nå upp till ca. 1300 grader. Att ha en godkänd skorsten som klarar av denna värme och som håller hög säkerhetsnivå är därför oerhört viktigt.

Just glidgjutning är ett utmärkt alternativ för dig som vill behålla arean på rökkanalen. Detta är viktigt vid exempelvis vedeldning för att skorstenen ska kunna evakuera stora mängder rökgaser.

Utöver extrem värme behöver din skorsten ses över med jämna mellanrum för att klara av vardagliga påfrestningar som:

Om du anlitar oss får du alltid:

Kontakta Skorstensfolket Östersund AB

Funderar du på att glidgjuta din skorsten? Vi erbjuder skorstensrenovering genom glidgjutning för dig i Jämtland/Härjedalen till bra pris. När du anlitar oss för renovering hjälper vi dig också nyttja ROT-avdraget.

Har du frågor eller funderingar kring våra tjänster eller önskar du en kostnadsfri offert? Kontakta oss via kontaktformuläret nedan eller hör av dig till oss så hjälper vi dig.

Välkommen att kontakta oss på Skorstensfolket Östersund AB!

Skorstensfolket

Kom i kontakt med oss

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så fort som möjligt