fbpx

Skorstenshuv

Skydda din skorstens mot regn, snö, frost och vind med hjälp av en skorstenshuv.

Elsie Thomsen

Tack för väl utfört jobb å trevligt bemötande! Rekommenderas i allra högsta grad. Vi återkommer garanterat!

Johan Andersson

Renoverade en skorstenskanal och installerade en kamin, väldigt proffsigt gjort, skulle inte tveka på att anlita dem igen. Har gjort liknande jobb hos mina föräldrar även där mycket nöjda.

Varför bör man ha en skorstenshuv?

En skorstenshuv (skorstensskydd) är ett effektivt skydd för din skorsten. Den skyddar bland annat mot regn, snö frost och vind. Dessa orsaker är också den vanligaste anledningen till varför din skorsten får skador som korrosion, kondens, sprickor och andra skador.


Eftersom att skorstenen ibland är en del av husets ventilationssystem så är det extra viktigt att skydda den från förfall. En fuktig skorsten kan bli en perfekt grogrund för olika typer av mögelsvampar. Du kan dessutom få skador på din skorsten som leder till att den får en försämrad funktionalitet. Detta kan innebära att hela huset får en sämre inomhusmiljö och i slutändan att du får en sämre hälsa.

Med hjälp av en skorstenshuv kan du undvika mögel och svampangrepp, och du kan fortfarande elda ved och pellets i din kamin utan att det påverkar något. Dessutom ger en skorstenshuv din skorsten en snyggt och modernt utseende. 

När man installerar en skorstenshuv är det också smart att installera ett fågelskydd för att skydda skorstenen mot att fåglar bosätter sig i den. 

Om du anlitar oss får du alltid:

Vill du ha ett kostnadsfritt prisförslag?

Kom i kontakt med oss så kommer vi förbi och kollar och mäter upp din skorsten för en skorstenshuv. Vi kan dessutom komplettera din taksäkerhet genom att installera fotplåt, takstegar eller takbrygga till ditt tak och din skorsten för större säkerhet.

Kontakta Skorstensfolket Östersund AB

Funderar du på att glidgjuta din skorsten? Vi erbjuder skorstensrenovering genom glidgjutning för dig i Jämtland/Härjedalen till bra pris. När du anlitar oss för renovering hjälper vi dig också nyttja ROT-avdraget.

Har du frågor eller funderingar kring våra tjänster eller önskar du en kostnadsfri offert? Kontakta oss via kontaktformuläret nedan eller hör av dig till oss så hjälper vi dig.

Välkommen att kontakta oss på Skorstensfolket Östersund AB!

Skorstensfolket

Kom i kontakt med oss

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så fort som möjligt